Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016 09:37

Το 2010 η Microsoft είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει το Facebook έναντι 24 δισ. δολαρίων

Rate this item
(0 votes)

 Microsoft

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι το 2010 η Microsoft επιχείρησε να εξαγοράσει το Facebook έναντι του ποσού των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Ο τέως CEO της Microsoft και νυν ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ των L.A. Clippers, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, τόνισε επίσης ότι μπορεί τότε ακόμη το Facebook να μην είχε την αξία που έχει σήμερα αλλά «αναπτυσσόταν σαν τρελό». Πρόσθεσε ακόμα πως η πρόταση εκ μέρους της Microsoft ήταν απολύτως σοβαρή και ότι σεβάστηκε απόλυτα την απόφαση του Mark Zuckerberg να την απορρίψει.

 

steve-ballmer-to-retire-as-microsoft-ceo

 

Το 2010 όταν έγινε η προσπάθεια εξαγοράς, η Microsoft κατείχε ήδη το 1,6% των μετοχών του Facebook. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια εξαγοράς του Facebook. Λίγο νωρίτερα, το 2006 και ενώ η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ήταν μόλις δύο ετών, η Yahoo επιχείρησε να το εξαγοράσει έναντι του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σήμερα το Facebook έχει χρηματιστηριακή αξία που φτάνει στα 379 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ ο Zuckerberg είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με μία περιουσία που εκτιμάται στα 56 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 ΠΗΓΗ : pestaola.gr

 

 

 

Read 329 times