Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016 08:53

Τηλεοπτικές άδειες: Τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα ..

Rate this item
(1 Vote)

Τv

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Τα πάνω - κάτω φέρνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς η επόμενη ημέρα στο τηλεοπτικό τοπίο κρίνεται ιδιαίτερα ρευστή.

 

 

Τι σημαίνει αυτό; Με τη συγκεκριμένη απόφαση, τα υφιστάμενα κανάλια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν, ενώ η διαμόρφωση του τηλεοπτικού τοπίου περνάει ολοκληρωτικά στο ΕΣΡ, όποτε αυτό συσταθεί.

 

Παράλληλα, το Δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει στους οριστικούς υπερθεματιστές το ποσό της πρώτης δόσης που είχαν καταβάλει για τις νέες τηλεοπτικές άδειες.

Από πλευράς κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προανήγγειλε σήμερα, Πέμπτη (27/10/2016) μέσω της ΕΡΤ ότι την ερχόμενη Δευτέρα (31/10/2016) θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο στη Βουλή. «Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις».

 

«Όλοι θα κριθούμε από τις πολιτικές μας αποφάσεις. Οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

«Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση νομικά ώστε να αποφασίσει για τον αριθμό των καναλιών», σχολίασε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι «ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ και ελπίζουμε να γίνει γρήγορα».

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η Πολιτεία θα επιστρέψει τα περίπου 90 εκατ. ευρώ που είχε εισπράξει ως πρώτη δόση από τους τέσσερις οριστικούς υπερθεματιστές στο πλαίσιο της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

 

Ωστόσο έσπευσε να υπογραμμίσει πως από τη στιγμή που παραμένει σε ισχύ το προηγούμενο νομικό καθεστώς και οι τέσσερις νυν καναλάρχες θα μπορούν κανονικά να αξιώσουν μια θέση στο τηλεοπτικό τοπίο, με βάση το νέο νόμο που θα φέρει η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση του γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο FM».

Ο ίδιος μίλησε για το νέο νόμο – γέφυρα που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στο εξής, όποιος διαγωνισμός γίνει, και όταν αυτός γίνει, θα πρέπει να διεξαχθεί από το ΕΣΡ, όταν αυτό συγκροτηθεί. Η απόφαση του ΣτΕ μάς επαναφέρει στο προηγούμενο καθεστώς ανομίας. Με το νέο νόμο-γέφυρα θα πλήρωσουν όλοι οι καναλάρχες».

 

 

 

 

Read 338 times